Schaapskooi Epen

Schaapskooi Mergelland ligt op één van de fraaiste plekjes van Zuid Limburg. 
U kunt hier genieten van het  Geul- en Gulpdal landschap dat voor  sportievelingen én rustzoekenden heel wat te bieden heeft.

Wandel door het Heuvelland, bezoek Epen - Mechelen - Slenaken - Gulpen, ontmoet onze schapen en geniet van de eindeloze vergezichten.

Op pad met de Herder door het Limburgse Heuvelland.
Vierhonderd Mergelland schapen steken hun koppen bij elkaar, gretig en gulzig grazend. Daartussen dartelen de lammetjes op de gronden van het Zuid Limburgse Epen. Daarboven op het heuvellandschap loopt de schaapsherder. Hij beheert en bewaakt met veel liefde zijn kudde.

Je gaat samen met schaapsherder Ger Lardinois een paar uur meewandelen met zijn levende maaimachine. Met een knapzak voor de picknick gaan we op weg in de schitterende omgeving van de Schaapskooi Mergelland. We genieten van schitterende vergezichten, van hellingbossen en kleurrijke akkers. De herder vertelt over het leven van de unieke en streekeigen schapen en de bijzonder rol die ze vervullen bij het beheer van de kalkgraslanden en natuurterreinen.

Demonstraties schaapskudde hoeden.
Buiten de winterperiode worden voor groepen op afspraak demonstraties verzorgd. De herder vertelt over het schapenbedrijf en demonstreert  het werken met de schapenhonden (Border Collies).
Leuk voor een bijzonder (bedrijfs)uitstapje of familiefeest! Het programma wordt op uw wensen afgestemd. Te combineren met koffie en vlaai, een lunch of zelfs een diner of barbecue in onze herberg.

Lammetjesdagen.
Jaarlijks vanaf het eerste weekend in  januari t/m laatste weekend van maart staan de schapen op stal. Dan worden de lammetjes geboren!

In deze maanden worden elke zaterdag en zondag Open Dagen gehouden.

Vooral voor kinderen zijn deze Lammetjesdagen erg leuk: zij kunnen de pasgeboren lammetjes aaien, zien hoe deze verzorgd worden en  met een beetje geluk een lammetjes geboren zien worden!

Wij zijn in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens het carnavalsweekend zijn we helaas gesloten!